Pinksterweekend

Er is niets zo fascinerends als het Nederlandse weer. Zaterdagochtend eerst gedoken in Vinkeveen, waar het nog koud aanvoelde. Het watertemperatuur was rond de 13 graden, best fris, vooral uit het water in een koele bries. ’s Middags naar de boot om het vaarklaar te maken. Zondagochtend kon ik vertrekken, maar niet voordat ik eerst met duw en trekwerk uit mijn box kwam. Inmiddels is de diepgang een serieus probleem aan het worden ondanks diverse verzoeken de afgelopen jaren hier wat aan te doen.

Eenmaal de Gouwzee op is er toch een redelijke windje uit het noordoosten, waardoor ik met een rak eerst naar Lelystad, toch naar Hoorn kan. Mijn visioen over een overvollen haven viel mee. Er was genoeg plaats en met gezellige buren werd en een aangename verblijf. Heerlijk gegeten aan de haven en toch redelijk vroeg naar bed na een vermoeiden dag.

Maandagochtend na koffie met een croissant vertrokken naar Monnickendam met een halve wind dat bij aankomst op de Gouwzee snel in kracht afnam. Inmiddels had ik al telefonisch contact gehad met het havenkantoor over de diepgang. Ik kreeg een ander ligplaats voor tijdelijk, maar mijn hemel, ook dat is geen echt succes.

Ik ga mij steeds meer afvragen of dit wel conform de voorwaarden zijn van goed huurderschap. Wel volle pond laten betalen, maar altijd wel een reden om niet te hoeven baggeren.