Jorran

Na een drukke ochtend, kon ik pas rond twee uur naar de boot, waar neef Jorran en Lorette al ruim 2 uur in de brandende zon aan het wachten waren op mij. Snel de boot vaarklaar gemaakt en met zeer weinig wind voeren we de Gouwzee af. Misschien maar omdraaien? Dit heeft toch niets met zeilen te maken. Ja zeker, ook windstiltes horen erbij, maar om de hele tocht op de ijzeren fok te varen? Maar bij Volendam trekt de wind aan en kunnen we met een halfwindse koers naar Hoorn. Voor Jorran de eerste keer dat hij zeilt, en ik liet hem aan het roer.

 

IMG_3250

Toch nog een leuke ervaring voor hem, we gaan meer dan 6 kn bij windkracht 4 bft, en eenmaal in Hoorn drinken we wat in de kuip, alvorens we ergens wat eten en Joran daarna op de trein zetten naar Delft.

IMG_3279

Weer een prima tochtje, uitgewaaid en ’s avonds zitten we soezelig in de kuip, na te genieten van een kort maar prima zeiltochtje. Weer een onthaastingsmomentje.

IMG_3282

image

Route vanaf Monnickendam naar Hoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *