En als het misgaat?

We waren gevraagd of we in een grachtje in Haarlem op zoek konden gaan naar een buitenboord motor. Tijdens het varen was deze van de motor gevallen en weg was die. De eigenaar had al van alles geprobeerd, zonder succes.

Dus gingen we met Onderwaterwereld duikwinkel te Haarlem de uitdaging aan. Albert ging het water in om te zoeken, aangelijnd vanaf de kant. Het zicht onderwater was echt nul. Maar het lukte het te vinden, waarna ik ook te water moest om een lijn om de motor te krijgen. Het was maar 2 meter diep, maar ik kon echt niets zien. Dus op de tast. Mijn plan was een lijn aan de handvat te doen, maar al voelend werd duidelijk dat het een nieuwer model is, en die hebben geen grepen. Met mijn hand door de blubber kon ik een lijn om de staart krijgen, en toen tasten tot ik Albert voelde en de lijn kon overgeven zodat de liftboei eraan bevestigd kon worden. Na wat geploeter, lukte dit en konden we de trofee naar de kant slepen.

image

Het voelde als een overwinning! Bedankt Fred, dat je er vertrouwen in had, dat het zou lukken.