Weekendje klussen

Afgelopen vrijdag ben ik op de fiets naar Monnickendam gegaan, nadat ik eerst ’s ochtends ben wezen duiken met Fred van Onderwaterwereld. Na 2,5 uur kwam ik net na 18:00 aan op de haven. Ik was nog niet eens de slagboom gepasseerd of er werd gevraagd of ik meeging om een biertje te drinken. Dat liet ik me geen tweede keer vragen. In de korte keer zaten we er met 5 man te praten. Een klein uurtje laten arriveerde Lorette en besloten we ter plekke wat te eten. Rond 22:30 werden we verzocht onze biezen te pakken zodat de zaak kon worden afgesloten. Op naar de boot om te gaan slapen. Maar eerst de gordijnen vervangen die ik thuis had nagemaakt, omdat de oude versie door de jaren heen was gaan slijten. Toch weer een geslaagd project geworden.

De volgende morgen was het al hard aan het waaien, tot 7 BFt aan toe. Dan maar klussen in en om de boot. Ook gewandeld in Monnickendam.

Op Zondag was de wind behoorlijk gaan liggen, dus kon de kuip en dek worden geboend, de genua uit de zeilzak worden gehaald en de verstaging weer wat bijgesteld. Aangezien ik om 18:00 in het zwembad van Heemstede moest zijn, vertrok ik om 14:30 met de fiets weer terug naar huis. Na een heerlijk tochtje van 2,5 uur (42 km, veel oponthoud door pontje van Amsterdam en de vele verkeerslichten in het centrum), kwam ik thuis aan, snel opruimen, eten en om 18uur in het zwembad.

Weer heerlijk om op de boot te zijn, nog niet gezeild, maar dat komt binnenkort wel weer.